Aktuality

Archiv novinek

Důležité odkazy


GDPR
facebook /ProSenior
Malé písmo Střední písmo Velké písmo

Nákupy a pochůzky v krizové situaci.

16.03.2020

Město Nový Jičín rozhodlo o zřízení mimořádné telefonní linky 730 570 574, na kterém si lidé jakéhokoli věku v karanténě a osamělí nemohoucí občané mohou objednat donášku nejnutnějšího nákupu a zajištění nezbytných pochůzek, například do lékárny nebo na poštu.

Linka je v provozu v pracovních dnech od 8:00 do 15:00 hodin, a to jen po dobu trvání nouzového stavu. Obsluhují ji pracovníci městské organizace ProSenior Nový Jičín. Nákupy a pochůzky budou probíhat pouze v pracovní dny a maximální částka, za kterou bude nákup pořízen, je 500 korun.

Tato bezplatná služba slouží výhradně osamělým lidem, kteří jsou v izolaci kvůli koronavirovému onemocnění a lidem, kteří se neobejdou bez pomoci druhé osoby a jejich blízcí se o ně z důvodu karanténního opatření nemohou postarat.

Nákupy budou realizovány prostřednictvím dobrovolníků, které zaštiťuje organizace Adra. Pracovnice Adry bude žadatele kontaktovat na zadaném telefonním čísle, domluví s ním čas nákupu. Žadatel vloží do tašky peněžku a nákupní seznam, po zazvonění dobrovolníka u vchodových dveří položí tašku za dveře. Stejným způsobem proběhne předání nákupu.


 Zpět