Aktuality

Archiv novinek

Důležité odkazy


GDPR
facebook /ProSenior
Malé písmo Střední písmo Velké písmo

Máme pejska.

06.12.2017

Theo je terapeutický pejsek z rodiny terapeutických panenek firmy Apos Brno. Protože z provozních a hygienických důvodů nemůžeme mít pejska živého, jsou terapeutická zvířátka důležitou součástí práce s klientem. Pohled na dospělého člověka, který si hraje s plyšovým psem, může na někoho působit nepatřičně, ale máme prakticky ověřeno, jak pozitivní je jejich vliv na klienty s demencí. Povzneste se tedy nad svůj první pocit a uvědomte si, jak moc pomáhá přítulné zvířátko nemocnému člověku.

Terapeutické panenky jsou vyrobeny speciálně pro klienty trpící různými formami demence včetně Alzheimerovy choroby. Svými parametry do jisté míry připomínají skutečné pejsky. Použité textilní materiály jsou měkké a příjemné na dotek, antialergické, se snadným způsobem údržby. Pozitivně stimulují smyslové orgány klienta. Mají speciálně vyvážené jednotlivé části těla, aby se mohly lépe objímat, chovat či posadit.

Z praxe je dokázáno, že i lidé ve velmi pokročilém stadiu onemocnění reagují na panenku ihned a nebo postupně tak, jako by se jednalo o skutečné zvířátko, o které se mají starat. Pejsek může sloužit také jako prostředek snižování agrese a napětí klienta odvedením jeho pozornosti na náhradní podnět.


 Zpět